En Pep

Em dic Pep Arcas. Des de 2013 ideo i perpetro tot el que passa aquí. No ho faig tot sol, ja que compto amb la col·laboració d’un grapat de persones creatives, currants i potents que formen part de l’essència d’aquesta aventura.

Vaig fundar Santa Pau Ale Works l’any 2013 amb molt pocs recursos i molta il.lusió. Quan vaig començar, jo encara treballava en una empresa de distribució de begudes i compaginava la feina amb el meu hobbie: fer cervesa artesana a casa (homebrewer).

Quan em van acomiadar junt amb 25 persones més degut a la crisi, vaig llogar una antiga quadra i la vaig restaurar.
Amb el meu cosí i un amic propietari d’una caldereria, vam dissenyar un equip de 400 litres i vaig recuperar tots els tancs de llet de la vall per fer-los servir com a fermentadors. 

Des de llavors fins a mitjans de l’any 2019, que s’incorporora en Guillem, m’he encarregat d’absolutament tot el projecte. Des de fer la cervesa, a vendre-la, repartir, arreglar avaries, proveïdors, factures… tot.

També he pogut gaudir de la part més creativa, no només imaginant receptes, sinó sobretot pensant noms i imatges per les etiquetes. Durant aquests anys el meu amic Javier Ponsa m’ha ajudat molt, millorant sempre les meves idees a nivell d’imatge i naming.

En l’actualitat, m’encarrego de les vendes, els clients i els proveïdors. També soc la persona que crea les cerveses a nivell conceptual, ideant els noms i les imatges que acompanyen a cada creació. Cada cervesa vol ser una petita i humil obra d’art en el seu conjunt.

Sovint aprofitem obres d’alguna amiga pintora, com ara la Berta Xirinachs, d’un quadre que he vist penjat en una paret, d’una foto que algú ha fet…

Aquesta és la part més satisfactoria per a mi, quan penso un nom i de sobte veig la imatge perfecta per acompanyar-lo. El meu objectiu és crear obres d’art consumibles. Oferir moments de plaer sempre amb l’art com a protagonista.

En aquesta tasca creativa compto amb l’ajuda impagable de la dissenyadora i paissatgista Elisabeth Maas.

En Guillem

El 2019 va començar a treballar en el projecte en Guillem de Lorenzo.

En Guillem és llicenciat en biologia. L’any 2012 va ser soci fundador de Capfoguer, cervesera actualment en funcionament a Santa Coloma de Gramenet. Ho va deixar l’any 2014.

El 2013 va engegar la gestió d’una prova pilot de cultiu ecològic de diferents varietats de llúpol de diversos orígens cultivats a la Garrotxa.

A partir del 2015 va col.laborar a títol individual amb diverses cerveseres del territori i del 2017 al 2018 va treballar al departament de R+D de la cervesera industrial més gran de Catalunya. No direm el nom però sí, la que esteu pensant…

Afortunadament, ho va deixar i a mitjans del 2019 va començar a treballar amb nosaltres. Primer fent algunes el·laboracions i a dia d’avui com a brewer i responsable de la gestió de cultius dels llevats que fem servir amb totes les nostres cerveses.

També és el responable d’envasat i guarda i junts decidim quines seran les cerveses que sortiran de l’obrador.

Ha fet cosetes com el BEER CONEISSEUR (DOEMENS 2017) i el BEER SENSORY EXPERT CURSE (DOEMENS 2018), però el més important és que és una gran persona, amb un gran cor i de total confiança.  Ah… i un flipat de les stout 🙂

Aquesta web utilitza cookies. Pots veure més info això clicant el botó.    Política de cookies
Privacidad